Referenties Kijkmoment Lauwerspark

De eerste bewoners hebben hun intrek genomen in de nieuwe appartementen van het project Lauwerspark. Maandag 10 juli is een kijkmoment voor opdrachtgever Accolade en de omwonenden georganiseerd om het uiteindelijke resultaat te bekijken. Lovende reacties waren vooral op het ontwerp van de gebouwen, de gebruikte materialen, hoeveelheid licht in de appartementen en de ruimte op de balkons.

Lauwerspark bestaat uit drie woongebouwen met 50 appartementen. Het complex staat op de vroegere schoollocatie van het Lauwerscollege. De appartementen hebben een hoge isolatiewaarde (EPC < 0,5) en een zeer hoge luchtdichtheid (Qv10 = 0,098), wat erg gunstig is voor de toekomstige energiekosten van de bewoners. Het binnenklimaat is per vertrek digitaal te regelen. 

De bijzondere gebouwen zijn ontworpen door het Drachtster architectenbureau Van Manen en Zwart. Zij kozen onder andere voor de opvallende voorgevels met glas en een speciaal gebakken steen. De appartementengebouwen worden gerealiseerd door Koopmans Bouw uit Enschede. Voor Accolade heeft Fooq het projectmanagement uitgevoerd. Het project is binnen de afgesproken tijd en binnen het budget gerealiseerd (aanneemsom ca. € 4,5 mln.) In de periode tot begin juli 2013 worden de resterende appartementen opgeleverd.

Deel dit artikel op:

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren.

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.