Referenties Accolade haalt meer uit STEP met zonnepanelen op 500 huizen

Accolade laat Fooq dit jaar zonnepanelen plaatsen op 500 woningen in haar werkgebied. De opdracht sluit nauw aan op het STEP-project dat Fooq momenteel al voor de corporatie uitvoert. “Door op deze woningen zonnepanelen te plaatsen, kunnen wij vaak een extra labelstap maken”, vertelt vastgoedmanager Jan Slager.

Accolade laat Fooq dit jaar zonnepanelen plaatsen op 500 woningen in haar werkgebied. De opdracht sluit nauw aan op het STEP-project dat Fooq momenteel al voor de corporatie uitvoert. “Door op deze woningen ook zonnepanelen te plaatsen, kunnen wij vaak een extra labelstap maken”, vertelt vastgoedmanager Jan Slager.

Met de extra ‘labelstap’ komt ook extra STEP-subsidie binnen, waarmee een deel van de investering al kan worden bekostigd. “Accolade zet namelijk zwaar in op verduurzamen”, benadrukt Slager. “Om de woonlasten van onze huurders laag te houden, willen wij met onze woningvoorraad in 2020 gemiddeld op label B zitten, in 2030 op label A en in 2040 energieneutraal zijn. Het voordeel van deze tijd is dat wij veel van die maatregelen kunnen nemen met behulp van subsidie.”

Fooq regelt STEP

Het regelen van de STEP-subsidie gaf Accolade vorig jaar al uit handen aan Fooq. “Dat verloopt goed”, vindt Slager. “In het begin waren er wel even wat discussiepunten over bijvoorbeeld de aanpak. Hoe ga je precies verduurzamen? Kies je voor pur isolatie of isolatieplaten? Accolade wil geen pur meer in haar woningen. Dat maakt natuurlijk wel verschil qua kosten. Daarover hebben wij het gehad en wij zijn er op een goede manier uitgekomen.”

Neemt niet weg dat Slager graag al verder was geweest met het STEP-project. “We lopen iets achter op schema. Maar dat heeft duidelijke oorzaken. Je hebt toch even een aanloopfase nodig, zeker doordat vorig jaar de STEP-regeling op een aantal punten weer veranderde. Van labelsysteem werd bijvoorbeeld overgestapt naar een energie-index. Alles moest daardoor opnieuw worden berekend en dat kostte tijd.”

Herberekenen

Toch is Accolade niet van plan de tijdspanne die STEP geeft voor realisatie (twee jaar), volledig te gebruiken. “Eind dit jaar willen wij alles hebben afgerond”, stelt Slager zich als doel. “Wij willen de huizen die zijn verduurzaamd, dan ook meteen afmelden bij de RVO. Dan hebben wij immers exact in kaart welke maatregelen waar zijn doorgevoerd en welke energie-index elk huis heeft.”

Dat Fooq (met zusteronderneming Tautus) naast het STEP-project ook de zonnepanelen voor Accolade gaat regelen, was voor Slager niet heel verrassend. Weliswaar liet de corporatie ook andere partijen meedingen, maar de voorkeur ging toch uit naar Fooq. “Zij zijn voor ons een betrouwbare speler”, aldus Slager. “En zij waren natuurlijk al hoofdaannemer voor STEP. Zonnepanelen zit in hun pakket, dus toen ze ook nog met een scherpe aanbieding kwamen, was voor ons de keuze helder.”

 

Gerelateerde artikelen

Fooq realiseert zonnepanelen op 500 huizen Accolade
Fooq neemt volle verantwoordelijkheid verduurzaming 800 Accolade huizen
Step. Vraag altijd energielabel A aan
Fooq versnelt EPA-proces voor binnenhalen STEP
1500-ste huurwoning Zonnig Limburg voorzien van zonnepanelen

 

Deel dit artikel op:

Reacties

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Meer informatie Jurrit Visser.