Referenties Accolade investeert flink in Drachten

Accolade investeert flink in de sociale huisvesting in Drachten. Tegen de grote stroom in bouwt zij hier diverse nieuwe huurwoningen. Als onderdeel van grote nieuwbouwprojecten, maar ook kleinschalig. Bij de uitvoering en begeleiding van de projecten werkt de Friese woningcorporatie nauw samen met Pieter Slinkman, senior projectleider bij Fooq.

Robijnekamp / De Pauw

In de Robijnekamp bouwt Accolade met Schutte Bouw 80 eengezinswoningen volgens het D&B-principe. Hiervoor worden 92 woningen en een bedrijfspand gesloopt. Qua planning is dit project in drie fases verdeeld. Onlangs werden de eerste 22 woningen (fase 1) opgeleverd en startte de sloop van 47 woningen (fase 2 ). Deze fase beslaat ook de nieuwbouw van 40 woningen, waaronder vijf NOM (Nul Op de Meter) woningen. Medio november is deze fase klaar. Pieter is ondertussen overal te vinden. Bij de nieuwe woningen levert hij nazorg, bij de sloopwoningen zorgt hij voor een goede start. Ook de toetsing- en acceptatiemomenten, het voortgangsoverleg en de oplevering komen voor zijn rekening.

Ooievaarstraat

Met VDM Woningen bouwt Accolade in de Ooievaarstraat vier nieuwe huurwoningen. Dit project werd ook volgens de principes van D&B aanbesteed. VDM realiseert woningen volgens houtskeletbouw.“Voor de onderhoudsmensen en vaklieden binnen corporaties is D&B soms nog wel even wennen”, merkt Pieter. “Het uit handen geven van de materiaalkeuzes heeft natuurlijk gevolgen voor het beheer. Maar het is mooi om te zien hoe aannemers het beste met D&B uit zichzelf naar boven weten te halen.”

Granenbuurt

Maar ook traditioneel bouwen is nog altijd mogelijk. In de Granenbuurt begeleidt Pieter een traditioneel bouwproject (sloop en nieuwbouw 35 woningen). De aanbesteding staat op het punt van beginnen.

Leeuwerikstraat

Bouwgroep Dijkstra Draisma gaat, in de Leeuwerikstraat, 27 nieuwe huurwoningen bouwen voor Accolade. De aannemer werd geselecteerd op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving. “De infrastructuur zal begin juli klaar zijn. Dan kan gestart worden met de bouw”, vertelt Pieter, die ook hier het Programma van Eisen nauwgezet in het oog houdt.

De Lauwers

Een speciaal D&B-traject vormt De Lauwers, dat Accolade laat bouwen voor Zorggroep Liante. Van Wijnen heeft de opdracht voor de realisatie van het project gekregen, inclusief het onderhoud voor 25 jaar. Het omvat twee bouwdelen met in totaal 38 zorgplekken. “Bij zorginstellingen spelen weer andere vraagstukken”, vertelt Pieter. “Het is een uitdagende markt, waarin de snel veranderende wetgeving een belangrijke rol speelt. ” Raadhuisplein Aan het Raadhuisplein heeft Accolade de bouw van 30 appartementen reeds opgeleverd (fase 1) en 23 appartementen (fase 2) gekocht. “Deze trein reed al”, vertelt Pieter. “Het voortraject is met andere woorden door een andere partij gedaan. Nu heeft de aannemer ineens met ons te maken. Dat is wennen voor beide partijen, wat het ook weer heel boeiend maakt. Je moet qua verwachtingen wel op één lijn zitten en er natuurlijk voor zorgen dat voor je opdrachtgever het beste resultaat wordt gehaald.”

Gerelateerde artikelen:
Drachten volop in ontwikkeling
Eerste opdracht Design & Build herstructurering
Start bouw project De Pauw
Getekend contract Leeuwerikstraat/Kievitstraat

Deel dit artikel op:

Reacties

Meer impressies van dit project

Extra informatie