Referenties Achteruit tekenen met BIM?

Innovatieve methoden en technieken bieden in de traditionele bouwsector volop kansen. Er is een bijna continue stroom van nieuwe samenwerkingsvormen, financieringsmethoden en technologieën. BIM (Building Information Modeling) is één van de trends die veelbelovend is voor de toekomst. Samen met enkele innovatieve opdrachtgevers is er door onze professionals de afgelopen periode veel ervaring opgedaan met BIM.

Niet alleen bij nieuwbouw. Ook bij renovatie en grootschalige herstructurering doen we onze BIM ervaringen op. BIM biedt mogelijkheden, maar goed ‘bimmen’ is een hele kunst.  Het vereist vooruit denken, zorgvuldig afwegen en het ontwikkelen van doordachte concepten. Het vraagt afstemming en coördinatie. Heldere rollen en verantwoordelijkheden. En boven alles partijen die de techniek meester zijn. In de lijn van opdrachtgever, adviseurs, aannemer en onderaannemer moeten alle neuzen dezelfde kant op staan. In de ontwikkelingsfase betekent BIM een investering in tijd, energie en geld. Uiteindelijk betaalt deze zich terug in de realisatie- en exploitatiefase van een gebouw. In deze video wordt een eenvoudige uitleg gegeven over BIM.

BIM heeft nog wel een doorontwikkeling van enkele jaren nodig. Vanuit onze opgedane ervaring weten wij dat deze ontwikkeling begeleiding vereist. Ook ‘bimmen’ is mensenwerk, waarbij jonge honden en ervaren rotten elkaar optimaal kunnen aanvullen. Bedenk maar eens dat de overgang van calque-tekeningen naar autocad ook niet zonder slag of stoot ging.  Er zijn vast mensen die zich de term ‘achteruit tekenen’ herinneren. Juist deze mensen kunnen de voor- en nadelen van BIM op waarde schatten. Wij denken daarin graag mee. ‘Achteruit tekenen’ met BIM is dan niet nodig.  Voor vragen of meer informatie neem contact op met Rob Schrier (rob@fooq.nl ) of Willem Bootsma (willem@fooq.nl).

Deel dit artikel op:

Reacties

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.