Referenties Afronding gezondheidscentrum Franeker

In Franeker worden de laatste puntjes op de 'i' gezet van het gezondheidscentrum 'de Hertog'. Bouwkundig is het gebouw zo goed als af. In de bouwvakvakantie is de interieurbouwer gestart met de inrichting.

Veel aandacht is besteed aan detaillering en materiaalkeuze en dat zie je er aan af. Zowel buiten als binnen. Het opvallende gevelmetselwerk in genuanceerde warm-oranje kleur ontlokt veel positieve reacties. De fraaie belijning ervan wordt versterkt door de lamellen van de buitenzonwering. Op de begane grond is in de contrasterende witte sierbeton een ‘pillenstructuur’ aangebracht, verwijzend naar de toekomstige functie van het gebouw. De entree loopt via een tourniquet. Deze is onderdeel van een grote glazen pui die zich over de volle hoogte uitstrekt.

Bij binnenkomst vallen direct de lichtval en ruimtelijkheid op. Absolute blikvanger is de witte betontrap met teakhout treden. De teakhouten leuning -met lijnverlichting erlangs- ligt in een verdiepte koof in de zijwand van de trap. Ook de glazen lift, lichtstraat en lichtkoepels en rond gebogen balustrades vallen op. Elk element voegt zich in een uitgekiend lijnenspel.

De bouw van het gezondheidscentrum startte eind juni 2013 met het heien van de palen. Ruim een jaar later staat er een stoer gebouw met een prachtige uitstraling. Franeker is hiermee een klasse gebouw rijker, zowel qua architectuur als wat betreft functie!

Gerelateerde artikelen
Bouw gezondheidscentrum Franeker van start
Start boring gezondheidscentrum
Mijlpaal gezondheidscentrum Franeker
Gezondheidscentrum Franeker

Deel dit artikel op:

4 Reacties op “Afronding gezondheidscentrum Franeker”

  1. Terecht om zo lovend te zijn over het gebouw. Er is heel veel aandacht aan besteed! Wel zo netjes om dan even de architect te noemen, is het niet?

  2. Over het team dat gewerkt heeft aan dit gebouw is denk ik heel meer veel te vertellen dan alleen de naam van de architect….. Maar dan wordt het een lang verhaal, dus ik begrijp de keuze om geen enkele naam te noemen wel.

  3. Beste Arnold en Gerard, dank voor jullie reacties.
    Fooq vermeldt in principe geen namen van adviseurs, bouwers e.d. op haar website. Gerard geeft in zijn reactie precies de reden hiervoor weer. Dan moet ik bijvoorbeeld ook het metselbedrijf noemen dat zulk vakwerk heeft geleverd, etc. etc.
    De jongens van VNL architecten kunnen het artikel natuurlijk wel zo op hun website plaatsen …….

  4. Van een boek vermeld je ook de schrijver, de uitgever en de drukker (en in die volgorde), maar niet degene die het papier heeft geleverd. Dat verschil geldt voor een kunstwerk, muziek en een gebouw als deze ook.

    Als richtlijn zou fooq kunnen aanhouden dat als in een contract auteursrechten worden vermeld, dan dien je ook de naam te vermelden.

Reacties

Meer impressies van dit project

Extra informatie