Anna Paulowna bouwt 12 NOM-woningen

Met het tekenen van het contract op 22 juni met Jorritsma is de bouw van 12 Nul-op-de-Meter (NOM) huurwoningen aan de Smidsweg in Anna Paulowna definitief geworden. NOM-ready was aanvankelijk het plan, maar de woningbouwvereniging besloot in 2017 toch voor gasloos en liefst energieneutraal te gaan. Als het in 2019 wordt opgeleverd, hoort er geen CV-ketel meer in de woning te hangen, luidde toen haar conclusie.

De 12 nieuwe woningen vervangen de 18 oude woningen aan de Smidsweg, die nu worden gesloopt. Onderzoek wees uit dat renovatie tot levensbestendige woningen enerzijds heel kostbaar en anderzijds technisch gezien ook onhaalbaar was. De plattegrond bood bijvoorbeeld geen mogelijkheden om een slaapkamer en badkamer op de begane grond te realiseren.

Ontwerp

De uitvraag naar 12 nieuwe woningen begeleidde Fooq. Uit de eerste ronde kwamen al twee gegadigden, die vervolgens werden gevraagd met een NOM-ontwerp te komen. Samen met de klankbordgroep van de bewoners werden de inzendingen beoordeeld en kreeg Jorritsma de voorkeur op basis van het ontwerp en de prijs voor de 4-onder-1-kap-woningen.

Hogere investering

Voor Anna Paulowna pasten de NOM-woningen niet binnen haar initiële kaders. Met name financieel gezien valt de investering hoger uit, een trend die zij vaker verwacht voor toekomstige nieuwbouw. Deels kan dit ondervangen worden met een vergoeding die huurders betalen voor het gebruik van de zonnepanelen, maar de woningbouwvereniging hoopt ook dat de benodigde installaties nog in prijs zullen dalen nu deze steeds vaker worden toegepast.

Voor meer informatie: Oscar Haffmans

Foto: VMEZ architecten en Jorritsma Bouw

 

 

Gerelateerde artikelen

Anna Paulowna rondt met Fooq nieuw- en verbouw Breezand af
Hoe vertel je een huurder over sloop?
Wat leerde Anna Paulowna van haar eerste keer UAV-GC?

 

 

Deel dit artikel op:

Reacties