Referenties Appartementengebouw Burmaniapark

Appartementengebouw Burmania is het laatste te realiseren bouwwerk in de wijk Burmania. Het project wordt gerealiseerd op de kop van de wijk en is gelegen aan een afwatering. Het gebouw heeft vrij uitzicht aan drie zijden. Fooq verricht in opdracht van Accolade het projectmanagement voor Appartementengebouw Burmania.

Qua architectuur communiceert het met de 51, door Accolade, gerealiseerde huur- en koopwoningen in deze wijk. Het gebouw is ontworpen door hetzelfde architectenbureau en wordt opgemetseld met een gelijksoortige steen en heeft aan de woonwijkzijde, net als de bestaande wijk, betonkaders rondom de kozijnen. Het ontwerp van het gebouw is modern en heeft een bijzondere vormgeving. Het gebouw heeft aan drie zijden een overkraging, rustend op een aantal schuine palen. De grootste overkraging staat deels met de voeten in het water.

Het appartementengebouw wordt door Accolade in zijn geheel verhuurd aan de J.P. van den Bent Stichting. Zij bieden voor iedere bewoner 24-uurszorg. De zorgbehoefte van de toekomstige bewoners is per bouwlaag verschillend en afnemend; de bewoners op de begane grond hebben de grootste behoefte aan zorg en de bewoners op de bovenste bouwlaag leven meer zelfstandig.

Het gebouw bestaat uit 23 appartementen verdeeld over 3 verdiepingen, 3 gemeenschappelijke woonkamers, een slaapwacht, een miva-badkamer, een logeerkamer en een kantoor. Een appartement bestaat uit een woonkamer met een keuken, slaapkamer en een badkamer. De gemiddelde GBO (gebruiksvloer-oppervlakte) van een appartement is ca. 57 m2.

Een belangrijk speerpunt van het gebouw is de flexibiliteit in het herindelen van de plattegronden. Bij een eventueel vertrek van de J.P. van den Bent Stichting heeft Accolade de mogelijkheid om het gebouw aan te passen aan de wensen van de (nieuwe) doelgroep. In de uitwerking van het ontwerp zijn het aantal betonwanden in het gebouw geminimaliseerd. Daarvoor in de plaats worden metalstudwanden en houtskeletbouwwanden toegepast.

Deel dit artikel op:

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren.

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.