Referenties Bouw woonzorgcentrum De Lauwers van start

De bouw van het woonzorgcentrum De Lauwers in Drachten is officieel van start gegaan. Woensdag 10 juni legden wethouder Jos van der Horst en voorzitter Henk de Graaf van de bewonerscommissie Lauwerspark de eerste fundatiebalk. Eind 2015 moeten de 38 nieuwe appartementen allemaal zijn opgeleverd. Aan Fooq om het tijdspad en de kwaliteit in dit Design & Build-traject nauwlettend te bewaken.

Samen blijven

De Lauwers wordt gebouwd door Bouwbedrijf Van Wijnen noord uit Gorredijk in opdracht van Accolade. Zorggroep Liante gaat het complex vanaf 2016 huren en wil hier zorg gaan verlenen aan ouderen. Daarbij maakt zij onderscheid tussen twee bouwdelen. Het eerste deel bestaat uit 24 zorgplekken, waar ouderen 24 uur per dag zorg krijgen. In het twee deel (verbonden door een gezamenlijke hal) komen 14 zorgappartementen. Hier kunnen ook mensen van wie de partner bijvoorbeeld lijdt aan dementie of een andere zorgindicatie heeft, samen(!) blijven wonen. Dat is uniek, zo stelt Zorggroep Liante.

Duurzaam bouwen

In het Programma van Eisen (PvE) dat als onderdeel van het D&B-traject is opgesteld, werd dan ook sterk de nadruk gelegd op de verbinding tussen de kwaliteit van het leven en het gebouw zelf. Daarbij slaagde Van Wijnen er in haar ontwerp het beste in om ook duurzaam te bouwen mét oog voor de omgeving. De Lauwers komt namelijk in een groene, parkachtige omgeving (het Lauwerspark) te staan. In 2013 realiseerde Accolade hier al drie woongebouwen met in totaal vijftig appartementen. Bij de bouw van deze woningen is er rekening mee gehouden dat hier in een later stadium eventueel ook zorg kan worden aangeboden.

Bijzonder project

“Het is kortom een bijzonder project”, zegt Pieter Slinkman, projectleider namens Fooq. “Zeker omdat het hier zorgwoningen betreft, waarbij Liante niet alleen de mensen mét een zorgindicatie voor ogen heeft, maar ook hun partners. Beide echtelieden zijn welkom en moeten hier prettig kunnen wonen, nu en in de toekomst.”

Gerelateerde artikelen:
Kijkmoment Lauwerspark
Accolade investeert flink in Drachten
Drachten volop in ontwikkeling

 

 

Deel dit artikel op:

Reacties

Meer impressies van dit project

Extra informatie