Referenties Bundeling expertise geeft optimaal resultaat

Woningcorporatie Accolade en Zorggroep Tellens openen binnenkort de deuren van het Botniahuis in Franeker. Jeriça Hartholt, bestuurder woningcorporatie Accolade, is trots op het eindresultaat en de totstandkoming van het Botniahuis. Ze vertelt hoe de onderlinge samenwerking tot een optimaal resultaat heeft geleid.

“We zien het als onze maatschappelijke taak het wonen en leven in ons werkgebied zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ook voor zorgbehoevende ouderen. Samenwerking met zorgpartijen is daarbij van essentieel belang.” Bij de ontwikkeling van het Botniahuis is volgens Jeriça Hartholt optimaal gebruik gemaakt van elkaars expertise. “Zorggroep Tellens heeft verstand van zorg. Wij hebben verstand van wonen en beheer. Het aansprekende van dit proces is dan ook dat we elkaar op deze manier hebben gevonden.” 

Het resultaat is een mooi pand, in een hofje, op een prachtige locatie. De binnenplaats in een u-vorm geeft de bewoners een beschermend en rustig plekje in de binnenstad van Franeker. Naast deze prachtige locatie vindt de Accolade bestuurder de combinatie van intramurale en extramurale zorg bijzonder aan het Botniahuis. “De bewoners in de aanleunwoningen wonen zelfstandig en kunnen, wanneer ze dit willen, toch een beroep doen op de diensten van Zorggroep Tellens. Ook zorgt het dienstencentrum in het complex voor een toegankelijke ontmoetingsplek. Niet alleen voor de bewoners, maar voor alle ouderen uit de gemeente Franekeradeel. De cliënten krijgen kwalitatief goede zorg op maat aangeboden in hun eigen vertrouwde omgeving. Deze combinatie betekent voor alle partijen een meerwaarde en maakt het leven van de ouderen zeker aangenamer.” 

Namens Accolade heeft Fooq het projectmanagement verzorgd bij de ontwikkeling van het Botniahuis.

Deel dit artikel op:

Reacties

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.