Referenties De Akkers

In de Heerenveense wijk De Akkers wordt in 5 fasen de complete wijk met 190 eengezinswoningen gesloopt. 42 Appartementen en 136 eengezinswoningen worden ervoor terug gebouwd. Het bijzondere van het wijkvernieuwingsproces in de Akkers is dat de wijkvernieuwing in een open planproces met de bewoners tot stand is gekomen. Op basis van de bewonerswensen is het stedenbouwkundig plan ontwikkeld. Een groot aantal bewoners in de Akkers is senior. Velen gaven aan om van een eengezinswoning de overstap te willen maken naar een appartement. Om aan hun wensen te voldoen, zijn 3 appartementgebouwen in het plan toegevoegd en gebouwd. Daarnaast zijn er rijwoningen en halfvrijstaande woningen nieuw gebouwd, zowel in de huur als in de koop.
 
Voor een betere stedenbouwkundige structuur zijn enkele straten verlegd. Vrijwel de hele wijk is voorzien van nieuwe bestrating. Groenstroken en parken zijn opnieuw ingericht. 

Om de woningen bij deze nieuwe inrichting te laten aansluiten zijn alle erfscheidingen (hagen en schuttingen) bij de nieuwbouwwoningen nieuw aangelegd. De wijk wordt fasegewijs gesloopt en nieuw gebouwd. Dit heeft als voordeel heeft dat veel bewoners in de wijk gehuisvest kunnen blijven en vaak maar 1 keer hoeven te verhuizen. In 2010 is de wijkvernieuwing in De Akkers helemaal gereed.

Deel dit artikel op:

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren.

Meer impressies van dit project

Extra informatie

  • Opdrachtgever: Arqin
  • Sloop: 190 woningen
  • Nieuwbouw: 178 woningen waarvan 42 appartementen
  • Grotendeels nieuwe infrastructuur met inbegrip van de erfscheidingen
  • Oplevering medio 2010