Drachten volop in ontwikkeling

Terwijl in veel plaatsen nieuwbouw stagneert, staan de ontwikkelingen in Drachten niet stil. Zo wordt het prestigieuze uitbreidingsproject Drachtstervaart nu vervolmaakt met het uitgraven van een vaart tot aan het winkelcentrum. En krijgt het winkelcentrum een complete facelift door het nieuwe Raadhuisplein. Ook in de wijken NoordOost en De Bouwen wordt volop ontwikkeld. Fooq begeleidt in Drachten meerdere projecten en neemt u graag even mee op reis.

Raadhuisplein
Het Raadhuisplein is een belangrijke centrumontwikkeling voor de gemeente Smallingerland en behelst een investering van circa 100 miljoen Euro. Het project omvat de realisatie van winkels (21.000 m2), 170 (zorg)appartementen en een parkeergarage voor 700 auto’s. De totale herontwikkeling is volgens planning begin 2016 klaar.

Voor woningcorporatie Accolade organiseert Fooq de realisatie van 55 appartementen in het project Raadhuisplein. Afgelopen weken vond de oplevering en sleuteloverdracht plaats van de eerste 30 appartementen. Ook begeleidt Fooq de verbouw van een oud schoolgebouw aan de Torenstraat tot 15 appartementen. Het gebouw wordt in ere hersteld door bij de verbouw de historische uitstraling elementen op te knappen en te behouden. 

Wijkvernieuwing
In de wijk NoordOost is de wijkvernieuwing al enige jaren aan de gang. Fooq begeleidt daar voor Accolade een aantal projecten: Robijnekamp (93 sloop en 80 nieuwbouw) is in uitvoering en  Leeuwerikstraat/Lijsterstraat (18 sloop en 27 nieuwbouw) in de aanbestedingsfase. Parallel aan de herstructurering in NoordOost wordt ook de wijk De Bouwen vernieuwd. Hier is het project Granenbuurt (55 woningen renovatie en 35 sloop en nieuwbouw) in voorbereiding en Hooiweg-Burefen (21 woningen) in de afrondende fase. 

Maar ook op andere plekken in Drachten wordt er nog ontwikkeld. Zo zijn medio 2013 drie appartementengebouwen van het project Lauwerspark opgeleverd. Op deze locatie is de ontwikkeling van een woonzorgcentrum in voorbereiding.

Bron foto: www.raadhuisplein.nl

Deel dit artikel op:

Reacties