Referenties Eerste opdracht herstructurering met Design & Build

Donderdag 4 juli hebben Jeriça Hartholt van woningcorporatie Accolade en Tjeerd de Boer van Schutte bouw & ontwikkeling hun handtekeningen gezet onder de Design & Build-opdracht voor de herstructurering van de Robijnekamp in Drachten. De aanbesteding van de Robijnekamp is de eerste Design & Build-aanbesteding in een herstructureringsproject.

Fooq organiseerde voor Accolade al meerdere nieuwbouwprojecten volgens het Design & Build-principe. Op locatie Robijnekamp in de wijk Noord Oost te Drachten worden de komende twee jaar 92 woningen en een bedrijfsruimte gesloopt en 80 nieuwe eengezinswoningen gerealiseerd.

Er is een zogenaamde nationale niet-openbare aanbestedingsprocedure (procedure met voorselectie) gevolgd conform het Aanbestedingsreglement Werken 2005. In totaal schreven 22 partijen zich in voor de voorselectie. Daarvan zijn vijf partijen geselecteerd voor het maken van een aanbieding. Na beoordeling van de vijf aanbiedingen op ‘product’, ‘proces’ en ‘prijs’ heeft Accolade het werk gegund aan Schutte Bouwbedrijf uit Zwolle.  Fooq organiseerde het Design&Build-aanbestedingsproces.

Binnenkort start het indienen van de vergunningsaanvraag. Het project wordt vervolgens vanaf begin 2014 in drie fases gerealiseerd. De afronding van het totale project is voorzien in de zomer van 2015.

 

Deel dit artikel op:

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren.

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.