Referenties Eerste paal Zorgcentrum St. Theresia in Joure

Op donderdagmorgen 23 augustus stonden Accolade, Zorgcentrum St. Theresia, bewoners en omwonenden stil bij de start van de nieuwbouw van Zorgcentrum St. Theresia. Oudste bewoonster mevrouw H. Siebenga-Frankena verrichtte samen met vestigingsdirecteur Rein Swart van Accolade en directeur Erik de Groot van Zorgcentrum Sint Theresia de officiële handeling.

Tegen 10.30 uur heette Rein Swart alle genodigden van harte welkom. Daarna nam directeur van Zorgcentrum St. Theresia, Erik de Groot het woord over. Geholpen door haar dochter, staken de 99-jarige mevrouw Siebenga-Frankena en de twee directeuren een stekker in het stopcontact. Daarmee werd de 250e paal de grond ingeschroefd. Het complex aan de Professor Titus Brandsmaweg rust straks in totaal op 584 palen.

Modern en comfortabel wonen in hartje Joure

Er wordt intensief samengewerkt aan de nieuwbouw van Zorgcentrum St. Theresia. Binnen de samenwerking verricht Fooq het projectmanagement. Op een unieke plek aan de Professor T. Brandsmaweg in hartje Joure, komt een nieuw, modern complex. De leefwereld van senioren staat hierbij centraal.

De nieuwbouw

In totaal komen er zes gebouwen. Hiervan vormen twee het nieuwe Zorgcentrum St. Theresia. In totaal biedt het hoofdgebouw plaats voor 52 zorgappartementen. Hiervan zijn 24 bestemd voor groepswonen. In de andere vier losstaande gebouwen komen 48 seniorenappartementen. Zorggroep Sint Maarten verhuurt hiervan 35. Accolade verhuurt 13 appartementen rechtstreeks aan particulieren.

Planning

Aannemer BAM Woningbouw gaat de appartementen bouwen. Naar verwachting is de nieuwbouw begin 2014 klaar.

 

Deel dit artikel op:

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren.

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.