Referenties Eigentijds wonen in een historisch pand

Stephanie van Barneveld kan niet wachten tot ze eind april het appartement op het Grootzand in Sneek kan gaan betrekken. Een monumentale woning met de gemakken van nieuwbouw. Het pand in het historische stadshart van Sneek werd grondig gerenoveerd.

Samen met haar vriend zocht Stephanie, 27 jaar, woonruimte in de stad. “Wij houden beide van het stadsleven en waren op zoek naar een plek met ruimte en toch voldoende privacy. En nog betaalbaar ook. Dat is natuurlijk lastig te vinden in een stadscentrum”, vertelt Stephanie. Via via hoorde ze dat Accolade op het Grootzand appartementen ontwikkelde. “Daar werd ik gelijk enorm enthousiast over. Ik heb steeds de vinger aan de pols gehouden en toen ze in de verhuur kwamen direct gereageerd. En het is ook nog gelukt”.

De twee panden aan het Grootzand behoren tot het beschermd stadsgezicht van Sneek. De monumentale voorgevels zijn waar nodig hersteld. Het authentieke karakter in het pand is, waar mogelijk, behouden. De zeven appartementen hebben een speelse indeling. De diversiteit in plattegronden is groot. Elke woning is op zich uniek met ieder ook een eigen historische sfeer. 

Stephanie vindt dat het appartement ruim is en een fantastisch uitzicht heeft. “Ons appartement is gloednieuw en er zijn veel historische elementen teruggeplaatst. Zo hebben we een fraaie hardstenen schouw, oude paneeldeuren en een prachtige karakteristieke raampartij met brede vensterbanken. Tussen het woongedeelte en de keukenhoek zijn twee oude schuifdeuren met glas-in-lood herplaatst. Ik heb het eindresultaat nog niet gezien, maar kan niet wachten tot we de sleutel krijgen”, zegt Stephanie met een lach. 

Ze kijkt er nu al naar uit om samen te gaan inrichten. Dat wordt wel een uitdaging aangezien ze compleet verschillende smaken hebben. Stephanie: “Mijn vriend houdt van donker en koloniaal en ik van licht, fris en landelijk. Dat wordt compromissen sluiten dus.  De aanwezige mix tussen strak eigentijds en historische elementen in het appartement is een mooie handreiking. Ik kan niet wachten tot we straks na het werk met een glaasje wijn op het balkon kunnen genieten van de middagzon.”

 

Gerelateerd artikel:
Start restauratie Grootzand

 

Deel dit artikel op:

Reacties

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Ria Moedt, Ria@fooq.nl