Referenties Eindschot woon-/zorgcentrum Joure

Afgelopen donderdag vond de sleuteloverdracht plaats van Accolade aan Zorggroep Sint Maarten van het nieuwe woon- /zorgcentrum Sint Theresia in Joure. De afronding van dit complexe ontwikkeltraject is daarmee een feit. De bewoners kunnen hun nieuwe onderkomen betrekken. Het laatste onderdeel, de terreininrichting, is in volle gang. De beplanting volgt in maart en vormt hiervan het sluitstuk.

Het nieuwe complex is een ontwerp van architect André Jekel van IAA Architecten uit Enschede. Het geheel bestaat uit zes gebouwen. Twee daarvan zijn gekoppeld en vormen het nieuwe zorgcentrum met daarin 1850 m2 zorginfrastructuur en 52 zorgappartementen. Daarvan zijn 24 voor groepswonen bestemd. Vier losstaande gebouwen eromheen bevatten samen nog eens 48 seniorenappartementen. 

In een jarenlang voorbereidingstraject is er samen met Zorggroep Sint Maarten, Accolade en gemeente, intensief gewerkt aan een nieuw plan voor het verouderde verzorgingstehuis Sint Theresia. In augustus 2012 kon -na langdurige procedures en bezwaar tot aan de Raad van State toe- aannemer BAM woningbouw van start. Het complex is eind december 2013 opgeleverd. 

Het ontwerp voor de terreininrichting is van landschapsarchitecte Leonoor van der Linden van Arcadis. De losse gebouwen komen in een parkachtige setting te staan van glooiende grasvelden met boomgroepen. Bij de entrees van de gebouwen komen grote plantenvakken met bloeiende planten en heesters. Diagonaal door het terrein loopt, tussen de gebouwen door, een centrale as met bankjes en verlichting. Parkeren is aan de randen van het terrein opgelost en alle parkeerplekken worden rondom voorzien van hagen. Het middenterrein is dus helemaal autovrij. Hiermee is Joure een mooi, eigentijds zorgcentrum en woongebied rijker.

 

 

Deel dit artikel op:

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren.

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.