Fooq komt met eigen micro-woning

Inspelend op de groeiende vraag naar compact wonen ontwikkelt Fooq een betaalbaar huis. "Het wordt een compacte vrijstaande woning die energieneutraal is, geschikt voor permanente bewoning én snel kan worden geleverd", vertelt Jurrit Visser. Hij verwacht nog dit voorjaar het standaard huis te kunnen lanceren. "We verkeren nu in de fase van het betaalbaar inkopen van de productiecapaciteit."

Marktonderzoeken wijzen uit dat er een nijpend tekort is aan betaalbare woningen voor een groter groeiende groep mensen starters, kleine huishoudens, alleenstaanden maar ook de oudere die nog niet toe is aan een appartement. Deze groep neemt in omvang toe, maar het aanbod van geschikte woningen voor hen amper groeit. Veel gemeenten en ook woningbouwcorporaties zijn op zoek naar een adequate oplossing.

Betaalbaar en snel

“De woning die wij op de markt willen gaan brengen, is duurzaam en snel beschikbaar”, zet Jurrit uiteen. “En met een prijs van rond de € 125.000,- ook heel betaalbaar.

Het ontwerp is door Fooq samen gemaakt met AchterboschZantman Architecten uit Leeuwarden en wordt compleet in de fabriek gebouwd. Zelfs de badkamer wordt prefab. Dat betekent dat er op de locatie in de wijk niet veel hoeft te gebeuren. Hierdoor kan de standaard woning in een korte tijd geplaatst worden.”

Om die snelheid verder te optimaliseren en de prijs zo laag te houden, kent de standaardwoning weinig keuze-opties. Het grondoppervlak is 12 bij 5 meter en er zit een standaard indeling in. Productiefouten kunnen zo tot een minimum worden beperkt en de productiesnelheid gemaximaliseerd.

Koop of huur

Wie de huizen precies gaan kopen – woningcorporaties, vastgoedbeleggers of particulieren – is Jurrit om het even. Zelf had hij bij de ontwikkeling van de woningen met name de starters op de woningmarkt voor ogen. “Maar ook 65-plussers blijken geïnteresseerd. Vooral zij die nog niet naar een appartement willen en liever in een compactere grondgebonden woning met tuin blijven wonen, zien hierin een mooie oplossing. Bijvoorbeeld als koopwoning. Stel je voor dat er een mix ontstaat van werkende jongeren met gepensioneerde buren die het wat rustiger aan mogen doen,maar die nog graag het gras voor het nieuwe wijkje willen maaien.”

Digitaal vermarkten

Die aankoop wil Fooq straks zo eenvoudig mogelijk maken. Geheel via internet. “Kwestie van aanklikken en de productie wordt in gang gezet”, schetst Jurrit. “Als alles loopt, gaan wij ervan uit dat wij zo’n 200 woningen per jaar kunnen plaatsen. De eerste prioriteit is nu om zo laag als mogelijk deze woningen in te kopen.”

voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jurrit Visser

 

Gerelateerde artikelen

Micro-Living eist meer en meer haar plek op
Fooq begeleidt ontwikkeling De Tuunen op Texel
Team Woontij wint Corporatie Award 2017 met Fooq

 

Deel dit artikel op:

Een reactie op “Fooq komt met eigen micro-woning”

  1. Is er al meer info m.b.t de micro woning?

    Vriendelijke groet,

    Pieter Meijne

Reacties