Gerard de Vries komt Fooq-team versterken

Het Fooq-team kent een nieuw lid: Gerard de Vries. Zijn 35 jaar lange  ervaring in de (maatschappelijke) vastgoedsector zet hij momenteel in voor Van Alckmaer, waar hij de renovatie van Nieuwpoort leidt. “Het blijft mooi om met verschillende mensen een mooi en functioneel eindresultaat neer te zetten.”

Na zijn LTS begon Gerard in 1982 als timmerman in de bouw.  Mede dankzij de avondschool (2e graad docent Bouwkunde en HTS) leerde hij het vak op alle fronten kennen. Een voordeel nu, merkt hij. “Ik spreek en versta de taal van de bouw. Dat is belangrijk als je de directievoering over een project doet. Je staat er vóór je opdrachtgever, maar belangrijk is dat je je in alle partijen kunt inleven.

“Bouwen is namelijk voor 70% communiceren. Wat je vaak in de bouw hoort, is dat faalkosten de grootste kostenpost vormen. Dat heeft alles te maken met communiceren. Je moet helder en duidelijk communiceren over welke kant je op wilt. En houd je voor ogen: het blijft mensenwerk!”

Holland Park

Naast zijn werk bij Fooq doet Gerard ook de directievoering en toezicht op het Holland Park in Diemen, waar sinds 2015 3200 appartementen worden gebouwd over 22 blokken. De infrastructuur valt ook onder dit project. Het was voor Gerard een logisch vervolg op zijn werk bij diverse woningcorporaties (waaronder Kennemer Wonen, De Woonschakel, De Alliantie, Woonzorg Nederland en Eigen Haard) en enkele commerciële spelers in de vastgoedmarkt.
“Ook hier ben ik het aanspreekpunt namens de opdrachtgever richting de aannemer voor de bouwkundige en financiële zaken. En natuurlijk draait het ook om de Euro’s. Je kunt nog zo idealistisch zijn, elk project moet vanzelfsprekend wel rendabel zijn. Dat willen alle partijen.

Complexere bouw

“De kwaliteit speelt daarin vandaag de dag een belangrijk item. Opdrachtgevers willen al maar meer in minder bouwtijd. In de praktijk betekent dit: hoe complexer de bouw, hoe meer druk erop zit. Dat vind ikzelf tegelijkertijd een mooie uitdaging!”, benadrukt Gerard. “En wordt de situatie dan toch gespannen, dan doet wat humor het meestal goed. Daarmee kun je het gesprek vaak weer in goede banen leiden.”

Korte lijntjes

Voor Fooq gaat Gerard na de renovatie van Nieuwpoort ook meekijken bij de sloop- en nieuwbouwplannen in diezelfde wijk in Alkmaar. “Bij elk project wil ik in het begin de lijntjes heel kort houden en de touwtjes heel strak. De ‘ruwbouw’ moet goed gaan draaien. Vervolgens houd ik eventueel meerwerk nauwlettend in de gaten en zorg ik ervoor dat de kwaliteit en de taken die zijn beloofd, ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Kortom: veel communiceren dus!”

 

Gerelateerde artikelen

Fooq daagt aannemer uit met een D&B speciaal
Van Alckmaer start met Fooq D&B-traject voor zorgwoningen

 

Deel dit artikel op:

Reacties