Referenties Hoge kwaliteit sociale huurwoningen

Van een kleine, gedateerde woning aan de Van Dekemalaan verhuisde Ingrid Schepers, in oktober, met haar drie kinderen naar de ruime eengezinswoning aan de Taconishof in Heerenveen. De laatste fase van het herstructureringsproject van woningcorporatie Accolade waarbij 75 woningen werden gesloopt en er 59 nieuwbouwwoningen (huur en koop) voor in de plaats kwamen. Een traject dat Fooq begeleidde.

“Als je beide woningen met elkaar vergelijkt, dan woon ik nu in een paleis. De woning is groot en het nieuwste van het nieuwste zit erin”, begint Ingrid Schepers haar verhaal. Haar eengezinswoning aan de Taconishof heeft een ruime woonkamer, drie ruime slaapkamers en een grote zolderverdieping. “De kinderen vinden het nu heerlijk om tijd in hun eigen kamer door te brengen”, vervolgt Ingrid. “Ook de buurt ziet er goed uit. Veel groen en volop parkeergelegenheid. En ik heb nu al leuk contact met de directe buren.” 

Het wooncomfort in de nieuwbouwwoning is groot. “We hebben vloerverwarming op de benedenverdieping, een ventilatiesysteem en zelfs zonnepanelen op het dak voor het verwarmen van het water”, vertelt Ingrid enthousiast. “Betaalde ik in mijn voormalige woning meer dan 200 euro aan stookkosten, nu betaal ik nog zo’n 130 euro per maand.”
Ingrid Schepers kreeg in december 2012 de woning toegewezen. Er werden tijdens de bouw diverse bijeenkomsten georganiseerd. “Zo konden we eerst een modelwoning bekijken”, vervolgt Ingrid. Keuze voor de keuken en tegels voor badkamer en wc waren daardoor al snel gemaakt. Daarna volgden nog diverse informatie- en kijkmomenten op de bouw. “Zo hebben we als buurt zelf mogen regelen wat er op het speelveldje komt.” Jan Kuipers van Fooq verzorgde de oplevering. “Dat is prima verlopen. De woning werd van beneden tot boven vakkundig gecontroleerd”, vertelt Ingrid. Over de contacten tijdens het bouwproces is Ingrid vol lof over Accolade, aannemer Friso en Fooq. “Vragen werden snel beantwoord. Iedereen was vriendelijk en behulpzaam. Ja, ik ben dik tevreden.” 

Deel dit artikel op:

Reacties

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.