Referenties Huisartsen blij met geslaagd Kulturhûs Oudehaske

Met hun nieuwe huisartsenpraktijk in het Kultûrhus in Oudehaske maken Gerben Torn Broers en Jildou van de Velde nu deel uit van dé kern van het dorp. Ze genieten niet alleen van de vele gemakken die het pand hen biedt. “Iedereen heeft wel een reden om hier te komen.”

Huisartsen blij met geslaagd Kulturhûs Oudehaske

Even wennen? Niet voor huisartsenpaar Gerben Torn Broers en Jildou van der Velde. Hun nieuwe onderkomen in het Kulturhûs in Oudehaske biedt zoveel meer gemak dan het voormalige. Hadden zij eerder 65 vierkante meter tot hun beschikking, nu 165. “Maar het mooiste is dat wij nu meer deel uitmaken van dé kern van het dorp”, reageert Gerben Torn Broers. “Het hele dorp heeft wel een reden om hier te komen.”

Alle faciliteiten bijeen

In het nieuwe Kulturhûs komen zowel de maatschappelijke, sociale als zorgfaciliteiten bij elkaar. Zo biedt de kantine diverse mogelijkheden voor de inwoners van Oudehaske om samen te komen, kunnen liefhebbers in de sporthal terecht en is er een breed aanbod op het gebied van zorg. Naast Huisartspraktijk Oudehaske is ook thuiszorg, fysiotherapie, logopedie, diëtist, Shiatsu en een kinderdagverblijf gevestigd in het Kulturhûs.

 Fooq was spil

Het is een lang traject geweest, erkent Torn Broers, die vanaf 2008 ‘instapte’. “In dat jaar namen wij de huisartsenpraktijk in het dorp over. Toch heb ik continu het gevoel gehad dat het plan zou slagen. Dat kwam mede door Richard Velthuis van Fooq. Hij hield steeds een duidelijk punt in het vooruitzicht waar wij naartoe aan het werken waren. Oktober vorig jaar konden we er dan uiteindelijk echt in!”

 Extra richtlijnen huisartsenpraktijk

“Als huisartspraktijk waren wij wellicht een wat vreemde eend in de bijt. De Landelijke Vereniging Huisartsen (LHV) heeft namelijk diverse richtlijnen voor nieuwbouw van huisartsenpraktijken. Dan praat je bijvoorbeeld over lichtopbrengst, geluidsnormen, ventilatie-eisen, maar ook het aantal vierkante meters. Die eisen gaan veel verder dan reguliere kantoorruimtes.”

 Investeren in interieur

“Wij hebben die eisen bewust al vroeg kenbaar gemaakt bij Accolade en Fooq”, vervolgt Torn Broers. “Dan is het nog altijd zo nu en dan wat schipperen, want er hangt natuurlijk ook een kostenplaatje aan. Maar samen zijn we er toch in geslaagd een mooie praktijk neer te zetten. Wat ik het mooiste vind? Eigenlijk vooral dat het lekker licht, ruim en niet te zakelijk is geworden. En de balie! Die is ontworpen door meubelbouwer Frans Klein, voorzien van dimbaar glas en echt een eyecatcher!

“Met Fooq, de architect en de binnenhuisarchitect hebben wij ook heel nadrukkelijk naar het interieur gekeken. Ik denk namelijk dat je met zo’n project juist moet durven te investeren. Dat is tenslotte de omgeving waar je een groot deel van je dag doorbrengt. Wij hebben daarom bewust gekozen voor duurzame materialen met een professionele uitstraling. Dat is het echt waard!”

 Uitbreiding in Kulturhûs

De praktijk is toegerust met meerdere professionele ruimtes, die  in het Kulturhûs konden worden gerealiseerd. “Twee jaar geleden raadde LHV ons nog aan één ruimte minder te doen. Inmiddels zie je dat huisartsen, oftewel de eerstelijnzorg, steeds meer zorg moeten overnemen van de tweedelijn. Denk bijvoorbeeld aan de behandeling van chronische ziektes, ondersteuning bij lichte psychische aandoeningen en kleine chirurgische verrichtingen. Dat betekent dat ons zorgaanbod steeds toeneemt en wij extra personeel aannemen. Gelukkig kunnen wij die uitbreiding aan in het Kulturhûs!”

Gerelateerde artikelen
Kulturhûs Oudehaske officieel geopend
Bouw Kulturhûs bekroning op inzet dorp

Deel dit artikel op:

Reacties

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.