Referenties Kennemer Wonen start met Design & Build

Kennemer Wonen uit Alkmaar gaat haar project aan het Heer Derckplantsoen in Akersloot conceptueel aanbesteden. De Noord-Hollandse corporatie heeft Fooq gevraagd het totale Design & Build-aanbestedingsproces te organiseren.

De woningcorporatie ontwikkelt en realiseert in Akersloot 18 grondgebonden woningen en een appartementengebouw met 13-15 appartementen. De sloop van de huidige 6 woningen en de inrichting van het private en openbare gebied maken  integraal onderdeel uit van het plan. 

Voor Kennemer Wonen organiseert Fooq onder andere een zorgvuldige uitvraag en een transparante  beoordeling van de aanbiedingen. Daarnaast introduceren we Design & Build breder in de organisatie en leiden we medewerkers op te werken met deze methodiek. Projectmanager Enno Feenstra begeleidt het traject namens Fooq.

Deel dit artikel op:

2 Reacties op “Kennemer Wonen start met Design & Build”

 1. Prima ontwikkeling om meer Design & Build te gaan organiseren voor grond gebonden woningen. Het gaat bij het uitzetten van de uitvraag om de juiste uitvraag te stellen. Vooral bouwers met een compleet bouwconcept kunnen de vragen over onderhoud en exploitatie reeds beantwoord. Binnen het bouwconcept wordt juist gewerkt met ketensamenwerking en volgens het principe van leanbouwen. Hierdoor zijn grote besparingen gerealiseerd.

 2. Hallo,

  Als raadslid wil ik graag op de hoogte gehouden over de voortgang van het project Heer Derckplantsoen in Akersloot.

  Met vriendelijke groet,

  Willem Veldt
  Akersloot
  raadslid gemeente Castricum

Reacties

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.