Referenties Kwaliteitsondersteuning bij oplevering projecten BAM

Dirk de Valk, Hoofd Productie en Projectleiding bij BAM, werkt sinds medio 2012 intensief samen met Fooq. Hij schakelt Fooq in om objectief de kwaliteit van woningen te beoordelen voordat BAM deze oplevert aan huurders of kopers. Hij vertelt over de aanpak en samenwerking met Fooq.

“In het kader van het verder optimaliseren van ons klantgericht werken, heb ik Fooq ingezet om, als technisch specialist, door de ogen van huurder of koper naar onze woningen te kijken. Om zo de kwaliteit van de opgeleverde woning te verhogen”, licht Dirk de Valk toe. “We zijn hiermee gestart bij de realisatie van 24 koopwoningen in Leek en zetten deze werkwijze nu in bij meerdere projecten.” 

De aanpak, om voor de uitvoerder een sparringpartner te zijn, blijkt goed te functioneren. De uitvoerder van BAM en professional van Fooq kijken samen naar de kwaliteit van de woning en de verwachtingen van de toekomstige bewoners. Kleine problemen of verbeteringen bespreekt men niet bij de oplevering, maar signaleert men met elkaar tijdens het werk kan men direct bijstellen. 

De Valk is erg tevreden over het uiteindelijke resultaat: “Bij de oplevering van woningen hebben we nauwelijks opleverpunten dat leidt tot buitengewoon tevreden bewoners. De faalkosten zijn daardoor tot een minimum terug gebracht. Ook levert het een hogere tevredenheid op bij mijn collega’s op de bouwplaats.” Al met al kijkt De Valk terug op een waardevolle samenwerking met Fooq: “Naast de bereikte resultaten, spreekt mij de praktische aanpak van Fooq aan. Deze werkwijze, in combinatie met een hoge persoonlijkheidsfactor moeten ze zeker hoog in het vaandel blijven houden.”

Deel dit artikel op:

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren.

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.