Referenties Laatste fase project Lauwerszorg met overhandiging sleutel

Met de sleuteloverdracht is de oplevering van het van het woonzorgcomplex De Lauwers een feit. Zorggroep Liante huurt het complex van woningcorporatie Accolade en gaat hier zorg verlenen aan ouderen. Fooq organiseerde het traject met een aanbesteding volgens het Design, Build & Maintenance-principe.

Het voorbereidingsproces aanbesteding

Het proces van de aanbesteding startte met het bepalen van de programmatische en technische uitgangspunten. Samen met Accolade en Zorggroep Liante werden deze vastgesteld in het vertrekdocument op basis waarvan de Design, Build & Maintenance aanbesteding kon worden vormgegeven en begeleid. Richard Velthuis ondersteunde Accolade vervolgens bij het gunningstraject met Van Wijnen en zorgde voor de contractvorming.

Bouwfase

Tijdens de bouwfase was projectleider Pieter Slinkman verantwoordelijk voor de kwaliteitsborging met toetsings- en acceptatiemomenten. Dit in veelvuldige afstemming met Accolade, Zorgroep Liante en Van Wijnen. Met het organiseren van goede nazorg voor Accolade wordt het traject afgerond.

Woonzorgcomplex Lauwerszorg

Het complex kent twee delen. Het eerste deel bestaat uit 24 zorgplekken, waar ouderen 24 uur per dag zorg krijgen. In het twee deel (verbonden door een gezamenlijke hal) zijn 14 zorgappartementen. Hier kunnen ook mensen van wie de partner bijvoorbeeld lijdt aan dementie of een andere zorgindicatie heeft, samen blijven wonen.

Open dag

Zaterdag 28 november organiseert Zorggroep Liante haar open dag. Meer informatie is te vinden op de website van De Lauwers.

 

Gerelateerde artikelen
Bouw woonzorgcentrum De Lauwers van start
Accolade investeert flink in Drachten
Drachten volop in ontwikkeling

Deel dit artikel op:

Reacties

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.