Referenties Meer resultaat in projectmanagement

In een steeds complexer wordende vastgoedwereld lijkt het beheersen van projecten meer en meer een uitdaging. De praktijk is weerbarstig en verrassingen liggen op de loer. Geen enkel project is exact hetzelfde en continu staan ze bloot aan externe invloeden. Het beheersbaar houden van projecten is dagelijkse kost voor onze projectmanagers.

Het is de uitdaging voor hen om deze invloeden een plek te geven binnen hun projecten. Verrassingen zijn beheersbaar en een project blijft in control. In de basis vraagt dit analytisch vermogen, communicatieve vaardigheden en een rechte rug. Rollen en verantwoordelijkheden worden afgestemd met de opdrachtgever, plannen en afspraken worden vastgelegd en de koers richting het einddoel wordt bewaakt. Dit alles binnen planning en budget.

De ultieme uitdaging is uiteindelijk het loslaten van controle en zo te vertrouwen op de kracht van een projectteam. Een projectmanager mag dan eindverantwoordelijk zijn, zonder de input van andere teamleden is vooruitgang onmogelijk. Luisteren, vragen stellen en heldere lijnen uitzetten zijn hierbij de kern van goed projectmanagement. Dit alles met als doel het hoogst haalbare te bereiken binnen de gestelde kaders. Omgevingsbewustzijn en gevoel voor verhoudingen kunnen een project vervolgens naar een nog hoger niveau tillen.

Hierbij is ook de kunst van het afkijken van belang. Een nieuwsgierige blik naar buiten kan verrassingen binnen een project ombuigen in kansen. Zeker in combinatie met de expertise van de opdrachtgever. Goed projectmanagement levert zo continu kansen op om met elkaar een beter resultaat te behalen dan op voorhand was voorzien. In de vastgoedwereld valt nog veel winst te boeken.

bron foto: Jense-advies.nl

Deel dit artikel op:

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren.

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.