Referenties Mijlpaal voor Gezondheidscentrum Franeker

De bouw van het Gezondheidscentrum Franeker is in zicht. Eind januari werd, in een aanbesteding, de opdracht gegund aan Bouwgroep Dijkstra Draisma. Een belangrijke mijlpaal in een intensief organisatieproces dat Fooq begeleidt.

In 2009 schakelden de initiatiefnemers de kennis en ervaring van Fooq in voor de ontwikkeling van het centrum. Ria Moedt, senior projectmanager, begeleidde dit intensieve traject namens Fooq. Fooq zocht in haar netwerk naar een belegger, die werd gevonden in woningcorporatie Accolade. Zij draagt zorg voor de financiering en verhuur van het gebouw.

In het Gezondheidscentrum Franeker vestigt zich een diversiteit aan participanten. In totaal 11 deelnemers, te weten drie huisartsenpraktijken, een apotheek, een maatschap fysiotherapeuten, een mensendieckpraktijk, een consultatiebureau, een verloskundigenpraktijk, een maatschappelijk werkinstelling, een thuiszorginstelling en het regiokantoor van hulpverleningsdienst Fryslân. Het op één lijn krijgen van alle deelnemers en zoveel mogelijk tegemoet kunnen komen aan de individuele wensen was de grootste uitdaging. “En dat is gelukt in een relatief kort tijdsbestek”, vertelt Ria Moedt enthousiast. “Na slechts drie en een half jaar van het eerste initiatief tot de aanbesteding gaan we binnenkort starten met de realisatie van het gebouw”.

De senior projectmanager kijkt met trots terug op het proces: “Naast het op één lijn krijgen van de participanten was het op één lijn houden een net zo grote uitdaging”. Het startte met het continu schetsen van de uiteindelijke situatie: een totaalgebouw met een uniforme uitstraling, maar toch ook individuele herkenbaarheid. Vanuit het beoogde eindresultaat werden er kleine stappen voorwaarts gezet. “In iedere fase werd er zorgvuldig met de partijen gecommuniceerd. Ik probeerde de te nemen stappen zo inzichtelijk mogelijk te maken, inclusief het schetsen van zowel de mogelijkheden als de risico’s. Daarbij werden, met de besluitvorming van iedere fase, ook de financiële kaders voor de volgende fase vastgesteld.”, aldus Ria Moedt.

Met de opdracht aan bouwbedrijf Dijkstra Draisma is nu een grote stap voorwaarts gezet in de daadwerkelijke realisatie van het centrum. De start van de bouw is in het voorjaar gepland, de verwachte oplevering van het gebouw in het voorjaar van 2014.

 

Deel dit artikel op:

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren.

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.