Referenties Mijlpaal voor woon-/zorgcentrum Theresia in Joure

De realisatie van het nieuwe woon- /zorgcentrum Theresia aan de Titus Brandsma weg in Joure vordert gestaag. Op 25 juni jl. werd feestelijk het bereiken van het hoogste punt gevierd. Een witte Bengaalse oehoe vloog vanaf het hoogste punt naar beneden, over de hoofden van toekomstige bewoners heen, tot op de beschermde hand van de valkenier. Een belangrijke mijlpaal in een complex ontwikkeltraject dat Fooq begeleidt.

In een voorbereidingstraject van vele jaren is er samen met Zorggroep Sint Maarten en Accolade intensief gewerkt aan een nieuw ontwerp voor het verouderde verzorgingstehuis Sint Theresia. Het nieuwe complex is ontworpen door architect André Jekel van IAA architecten uit Enschede.  In totaal komen er zes gebouwen. Twee daarvan zijn gekoppeld en vormen samen het nieuwe Zorgcentrum. Dit omvat 1850 m2 zorginfrastructuur en 52 zorgappartementen, waarvan 24 voor groepswonen zijn bestemd. In vier losstaande gebouwen daaromheen komen 48 seniorenappartementen. Hiervan  worden 35 via Zorggroep Sint Maarten doorverhuurd. Accolade verhuurt één gebouw met daarin 13 appartementen rechtstreeks aan particulieren. 

In augustus 2012 kon -na langdurige procedures en bezwaar tot aan de Raad van State toe- aannemer BAM Woningbouw eindelijk van start. Het complex wordt in december 2013 opgeleverd. Daarna wordt het omliggende terrein opnieuw ingericht naar een ontwerp van landschapsarchitecte Leonoor van der Linden van Arcadis. De losse gebouwen komen in een parkachtige setting te staan van glooiende grasvelden met boomgroepen. Bij de entrees van de gebouwen worden een aantal grote plantenbakken geplaatst met bloeiende planten en heesters. Diagonaal door het terrein loopt, tussen de gebouwen door, een centrale wandelroute met bankjes en verlichting. Parkeren is op het terrein gesitueerd en alle plekken worden rondom voorzien van hagen.
Zo is Joure straks een mooi, eigentijds Zorgcentrum en een fijne wandelroute rijker.

Deel dit artikel op:

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren.

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.