Nieuwe duurzaamheidsbesparingen zorg

Duurzaamheid. Natuurlijk is het belangrijk in de zorg. Maar in de zorg spelen grotere thema’s. Het beheer van de vastgoedportefeuille is voor zorgpartijen slechts een klein onderdeel. Alleen slimme keuzes in het vastgoedbeheer kunnen wel financiële ruimte bieden. Fooq biedt zorgpartijen één van die slimme oplossingen met haar kostenverlagende duurzaamheidsmaatregelen.

Besparen hoeft niets te kosten
Fooq zorgt er voor dat zorgpartijen met minder investeren meer realiseren. Bijvoorbeeld hogere kwaliteit van wonen en verblijven voor de cliënten, besparing op energiekosten, een hogere waarde van het zorgvastgoed en meer werkcomfort voor de medewerkers. Fooq kan ook de financiering overnemen. Zorginstellingen bereiken daarmee maximaal resultaat zonder dat men zelf hoeft te investeren. 

De kostenverlagende duurzaamheidsmaatregelen zijn flexibel in te vullen. Fooq richt zich op een combinatie van fysieke maatregelen (zonnepanelen, isolatie en installaties) en zachte maatregelen. Zoals projecten die gericht zijn op gedragsverandering bij cliënten en werknemers. We streven ernaar om de maatregelen te laten uitvoeren door lokale bedrijven en mensen uit de buurt die werkzoekend zijn.

Investeringsvormen
De financiering van een project is altijd maatwerk. In grote lijnen biedt Fooq de volgende opties:
1. De zorgpartij investeert, Fooq realiseert
2. De zorgpartij investeert samen met Fooq
3. Fooq doet de volledige investering, de zorgpartij draagt niets bij.
In deze laatste variant biedt Fooq dus totale ontzorging inclusief de financiering.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de kostenverlagende duurzaamheidsmaatregelen van Fooq? Bekijk de korte film, of neem contact op met Oscar Haffmans  of Stefan Pieters. We komen graag vrijblijvend langs.

 

Deel dit artikel op:

Reacties