Nieuws

Woontij plaatst studio’s voor koks in spé

Geplaatst op: 25-06-2018
Woontij en de gemeente Texel hebben de handen ineengeslagen in de zoektocht naar nieuw horecapersoneel. Voor de koks in opleiding wil de woningcorporatie nu 20 verplaatsbare studio’s realiseren in Den Burg. Zij krijgen daarmee niet alleen een eenjarige opleiding aangeboden, maar zijn ook verzekerd van huisvesting. Lees meer »

Anna Paulowna bouwt 12 NOM-woningen

Geplaatst op: 25-06-2018
Met het tekenen van het contract op 22 juni met Jorritsma is de bouw van 12 Nul-op-de-Meter (NOM) huurwoningen aan de Smidsweg in Anna Paulowna definitief geworden. NOM-ready was aanvankelijk het plan, maar de woningbouwvereniging besloot in 2017 toch voor gasloos en liefst energieneutraal te gaan. Als het in 2019 wordt opgeleverd, hoort er geen CV-ketel meer in de woning... Lees meer »

Accolade kiest voor summiere uitvraag

Geplaatst op: 25-06-2018
De uitvraag voor de zestien all electric woningen op het terrein Smit Breedpad in Heerenveen was zeker summier te noemen. Met enkel de oppervlakte en het aantal slaapkamers vroeg Accolade drie aannemers hun conceptwoning te presenteren. Bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie haalde het project binnen, dankzij een concept waarin bewonersparticipatie en ook het belang van de omgeving werd meegenomen. Lees meer »

Fooq wil groeien met totaaloplossingen voor klant

Geplaatst op: 24-04-2018
In de huidige snel veranderende en groeiende markt wordt steeds meer gevraagd van Fooq. “De uitdagingen worden complexer en maken nieuwe vormen van samenwerking noodzakelijk”, stelt Aldert de Gries die het huidige directieteam komt versterken. “Door zelf mee te groeien en samen te werken met andere partijen, kan Fooq nog beter totaaloplossingen bieden en haar opdrachtgevers zo volledig ontzorgen.” Lees meer »

Samsom en Fooq spreken op MKW-dag over gasloos gaan

Geplaatst op: 24-04-2018
Met zijn oproep aan Aedes(-leden) om snel met een voorstel te komen hoe de 2,3 miljoen corporatiewoningen CO2-neutraal en vooral gasloos kunnen zijn in 2050, kreeg Diederik Samsom de discussie op de MKW-directeurendag goed op gang. De circa vijftig aanwezige corporatiedirecteuren waren kritisch: betalen koplopers niet altijd meer? Hoe moeten zij dit überhaupt financieren? En wat wordt nu exact in... Lees meer »