Nieuws

Versterking huizen Zandeweer in volle gang

Geplaatst op: 30-10-2017
Bouwbedrijf Kooi uit Appingedam is volop in touw in Zandeweer. In navolging op de eerdere pilot van het Centrum Veilig Wonen (CVW) in het aardbevingsgebied, versterkt en verduurzaamt de aannemer hier nu negen huizen van woningcorporatie De Delthe. De bewoners zijn tevreden met de voortgang. Een nieuwe buitengevel én dak geven de straat een heel andere uitstraling. Lees meer »

Kwaliteitsborging in de praktijk

Geplaatst op: 25-10-2017
Als het aan Aedes ligt, gaat de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen vanaf 2018 van kracht. De overheid heeft haar planning echter vooralsnog opgeschoven. Tot 2019, zo lijkt het nu. Maar wat betekent de wet nu eigenlijk in de praktijk? Keimpe Stroop, directeur van gBOU in Heerenveen geeft uitleg. Lees meer »

Oude Batavusfabriek nu Woonschool MindUp

Geplaatst op: 25-10-2017
MindUp heeft 3 oktober officieel haar Woonschool geopend aan de Parallelweg in Heerenveen. In de vijftien appartementen in de voormalige Batavusfabriek zetten cliënten van GGZ Friesland hun eerste stap op weg naar zelfstandig wonen. Douwe Weening, locatiemanager bij MindUp is enthousiast over de nieuwe woonplek. Lachend stelt hij: “Het enige nadeel is dat de cliënten hier niet meer weg willen.”... Lees meer »

Wat is de meerwaarde van drones in de bouw?

Geplaatst op: 25-10-2017
Met Bouw7 en Bouwgroep Dijkstra Draisma werkt Aeroscan momenteel de mogelijkheden uit van drones in de bouw. Ook voor woningcorporaties zien zij volop voordelen, als drones meet- en inspectiegegevens automatisch kunnen binnenhalen. “Drones worden een onmisbare tool voor elk bouwbedrijf”, stelt Mark Nicolai, oprichter van Aeroscan. Lees meer »

Micro-Living eist meer en meer haar plek op

Geplaatst op: 26-09-2017
Micro-Living is bezig zijn vaste plek te veroveren op de woningmarkt. De kleine woningen zijn hét antwoord op de vraag naar een compacte vorm van wonen. Compact in oppervlak én in de portemonnee. En dan eens niet in een appartement. De vastgoedbranche en gemeenten kunnen er niet meer omheen!
Lees meer »
Pagina 1 van 4312345...102030...Minst recente »