Nieuws

Asbestinventarisatie – weet wat u vraagt!

Geplaatst op: 14-07-2017
Weet wat u vraagt! Het is het devies van Edwin van der Wal, bedrijfsleider Find Bedrijven en asbestdeskundige. Met de nieuwe wetgeving is een eind gekomen aan Type A en B-rapportages. “Woningcorporaties moeten hun doelstelling nu vooraf duidelijk omschrijven én goed krijgen er aangeboden wordt. Het is tegenwoordig moeilijker offertes te vergelijken!”
Lees meer »

Toch NOM in Granenbuurt

Geplaatst op: 14-07-2017
Wat te doen als jarenlang voorbereide vastgoedplannen op het laatst worden doorkruist door nieuwe verduurzamingambities? Accolade maakte het mee in de Granenbuurt in Smallingerland. De aanbesteding was al voltooid, toen besloten werd om de 35 nieuwbouwwoningen alsnog Nul op de Meter te maken. Inclusief een Energie Prestatie Vergoeding (EPV).
Lees meer »

Niet elke NOM-woning is BENG-proof

Geplaatst op: 14-07-2017
BENG wordt vanaf 2021 dé energienorm voor nieuwe huizen. BENG (afkorting voor Bijna energieneutraal bouwen) eist niet alleen een lage energiebehoefte, maar ook duurzaam opwekken. De energieprestatie van het gehele huis ligt onder de loep. Interessant om ook nu al toe te passen bij nieuwbouwplannen. Wat blijkt bijvoorbeeld? Niet elke NOM-woning is BENG-proof!
Lees meer »

Rol architect is wezenlijk anders bij D&B

Geplaatst op: 27-06-2017
Design & Build (UAV-gc) heeft niet alleen het werk van de aannemer veranderd, ook dat van de architect. “Je bent niet langer de adviseur van de opdrachtgever/gebruiker, maar die van de aannemer”, vat Eerde Schippers van Inbo Architecten de ‘nieuwe’ rol samen. “Hij benadert de bouw inhoudelijk toch anders.” Lees meer »

De Veste maakt volgende stap in verduurzaming

Geplaatst op: 26-06-2017
De Veste in Ommen start eind juni met de verduurzaming van 306 woningen in Dedemsvaart. Het project maakt deel uit van een reeks renovaties, waarbij de corporatie in 4 jaar zo’n 3000 woningen wil aanpakken. Toen tijdens de voorbereidingen van de 306 woningen in Dedemsvaart de interne capaciteit onder druk kwam te staan, vloog Fooq in. “Puur om ons even... Lees meer »
Pagina 1 van 4212345...102030...Minst recente »