Nieuws

Afronding voorbereidingfase luidt sloop Nieuwpoort in

Geplaatst op: 18-12-2017
Na alle stappen op het gebied van flora en fauna, asbestsanering en bewonerscommunicatie te hebben doorlopen, is Dijkstra Draisma in december voor Van Alckmaer voor Wonen gestart met de sloop van 24 appartementen in Nieuwpoort. Straks staan hier onder de naam De Kroon 49 NOM-Ready appartementen. “Het valt of staat met de voorbereiding”, stelt Gerard de Vries die vanuit Fooq... Lees meer »

Fooq begeleidt ontwikkeling De Tuunen op Texel

Geplaatst op: 18-12-2017
Groen wonen, energiezuinig leven en nadrukkelijk sámen delen. Met die insteek ontwikkelen de gemeente Texel en woningcorporatie Woontij Buurtskap de Tuunen op Texel. Fooq was vanaf het begin betrokken bij het conceptontwerp en begeleidt nu de ontwikkeling én de bouw (of eerder de plaatsing) van de 100 sociale huurwoningen in deze nieuwe wijk. Lees meer »

De Delthe over versterken: ‘Blijf positief!’

Geplaatst op: 18-12-2017
“Houd het belang van de huurder goed in de gaten en blijf positief!” Het zijn tips van scheidend manager Tom Leemburg van De Delthe. Nog net voor zijn pensioen in januari rondde hij onlangs het tweede versterkingsproject voor zijn huurders af. Dit keer in Zandeweer. “Het resultaat is echt mooi, maar het zijn complexe en ingrijpende projecten. Je hebt wel... Lees meer »

Hoe voorkom je een val van hoogte?

Geplaatst op: 24-11-2017
De cijfers spreken voor zich. Vorig jaar vielen er 16 doden in de bouw, een stijging van maar liefst 77% (bron: Cobouw, maart 2017). Vooral het werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. Een val van een dak, door het dak of meegenomen worden door een windvlaag; het gebeurt nog altijd met enige regelmaat. Wat te doen om dit... Lees meer »

Bewoners denken mee over toekomst Bloemwijk

Geplaatst op: 24-11-2017
Samen aan de slag met de Bloemwijk in Alkmaar. Met die insteek is Van Alckmaer voor Wonen afgelopen mei van start gegaan met de aanpak van de wijk. Wat is nodig om de woningen en de wijk toekomstbestendig te maken? Mét de bewoners ter plekke gaat een projectteam, geleid door Fooq, de komende maanden de aanpak vormgeven. Lees meer »
Pagina 1 van 4512345...102030...Minst recente »