Referenties QuaWonen verduurzaamt met Fooq/Tautus 240 woningen

Na een uitgebreid aanbestedingstraject heeft QuaWonen Fooq/Tautus gevraagd 240 woningen in Krimpen aan den IJssel te voorzien van zonnepanelen. “Wij hebben vooral gekeken naar de totale ontzorging,” vertelt directeur-bestuurder Rob van den Broeke. “We zochten een partij die ons op alle vlakken zoveel mogelijk het werk uit handen neemt. Fooq/Tautus kwam als beste aanbieder naar voren.”

Gezien de grote investeringen, maar ook de vele juridische haken en ogen die bij zo’n traject komen kijken, besloot QuaWonen het gehele project uit te besteden. Tautus financiert de zonnepanelen, plaatst ze, onderhoudt ze en monitort de prestaties. Ook de huurcontracten met de bewoners, evenals de communicatie rondom de plaatsing neemt het bedrijf samen met Fooq op zich.

Huurder profiteert

Op 4 september zette QuaWonen-directeur Van den Broeke met Stefan Pieters van Tautus en Fooq symbolisch een handtekening op een zonnepaneel. “Het is een uniek contract”, vindt Van den Broeke. “Dankzij deze samenwerking besparen wij veel geld en tijd. Geld dat we kunnen investeren in de kwaliteit van de woningen, nieuwbouw en andere kerntaken. En ook de huurder profiteert. Die is goedkoper uit dan met traditionele ‘grijze’ stroom.”

Groen energielabel

Nog dit najaar benadert Tautus de 240 bewoners van de Vogel- en Doornenbuurt in Krimpen aan den IJssel. Gerekend wordt op een positieve respons, aangezien de bewoners al eerder is gevraagd of zij belangstelling hebben. QuaWonen is al enige jaren bezig haar woningen energiezuiniger te maken. Eind 2014 had de helft van alle woningen een groen energielabel (in 2009: 24%). Het streven is op deze manier de woonlasten van de bewoners betaalbaar te houden.

 

Gerelateerde artikelen:
Totaalontzorging Qua Wonen bij verduurzamen huurwoningen
Fooq organiseert plaatsing zonnepanelen op 3000 woningen Limburg
Grote interesse duurzaamheidsversnellers bij corporaties
Duurzaam is niet duur als je het samen doet

 

 

Deel dit artikel op:

Reacties

Meer impressies van dit project

Extra informatie