Referenties Spectaculaire sloop Furmerusflat Sneek

Zaterdagmiddag 24 november: om half twee klinkt als een misthoorn de toeter van Van der Wal sloopwerken. Even daarna een krak en plotseling een donderend geraas.

 De sloop van de “blauwe flat” aan de Furmerusstraat is begonnen. Onder toeziend oog van honderden nieuwsgierigen stort de kolos met 96 woningen gecontroleerd ter aarde. De slopers hebben grondig voorwerk gedaan. De flat ziet er al uit als een hologig karkas, maar blijft nog net overeind staan. Door binnenin op de derde verdieping de steunkolommen en muren deel voor deel hydraulisch weg te drukken zakt de flat gracieus als een kaartenhuis in elkaar. Rij na rij vallen de woningen door hun eigen gewicht van boven naar beneden en nemen elkaar in de val keurig mee. Het publiek fluit, joelt, camera’s klikken. Grote stofwolken rollen over het grasveld. Deze worden door de slopers met waterstralen in bedwang gehouden. Onder luid gejuich en applaus gaat het laatste deel van de flat neer. De sloop is in een kwartiertje gebeurd en is perfect verlopen. Als de grote stofwolken zijn opgetrokken onthult zich in de mist de enorme puinhoop van beton en stenen. Er blijkt een klein restantje te zijn blijven staan. Dat wordt maandag wel met de kraan omgetrokken.

Fooq heeft voor Accolade de begeleiding van deze sloop verzorgd en werkt aan de ontwikkeling van de nieuwbouwplannen voor deze locatie.

 

Deel dit artikel op:

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren.

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.