Referenties Spetterende opening Waterman Sneek

Appartementencomplex De Waterman in Sneek is op 28 maart spetterend geopend. Door water op te pompen ontstond uit het grote terras een fontein die steeds hoger werd. Op het hoogste punt kwam een banner van De Waterman tevoorschijn. Het fysieke pompen werd gedaan met spierkracht van een aantal bewoners, de bestuurders van Plantein en Accolade en wethouder Gea Akkerman van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Berend Lugies, bestuurder van Zorggroep Plantein was er al vroeg van overtuigd dat er kleinschaliger voorzieningen moesten komen voor de huisvesting en verpleging van dementerende ouderen. “Wij wilden de privacy van onze cliënten verbeteren door 1-persoons kamers te maken. Het moest een vorm van groepswonen worden in een zo normaal mogelijke setting. Zo kunnen bewoners -in samenhang met de verpleging- zoveel als nog mogelijk zelf vorm geven aan hun dagelijkse leven. Dat leven speelt zich voor een groot deel ook af in de zeer ruime gemeenschappelijke woon-/eetkamer met keuken waarover iedere groep beschikt”, aldus Lugies.

De Waterman huisvest vier van deze woongroepen op de eerste twee verdiepingen en is royaal van opzet. “Er is bewust gekozen voor een opzet dat cliënten er in principe hun hele leven kunnen blijven wonen. Dat is voor Plantein een belangrijk uitgangspunt geweest. De combinatie met 20 reguliere huurappartementen vind ik daarbij bijzonder. De plek in de wijk biedt de mogelijkheid om ook verbinding te maken met de bewoners in de wijk. Mijn ideaal is het ondersteunen van de bewoners in de wijk met een (thuiszorg)wijkpost, vertelt Lugies enthousiast”

Voor Lugies is Fooq als ontwikkelaar -namens Accolade-een belangrijke trekker geweest bij het tot stand komen van dit project. “Met name in het voorbereidingstraject heeft Fooq een grote rol gespeeld bij het expliciet maken van het programma van eisen van Plantein en de uitwerking daarvan in de ontwerpplannen. Fooq fungeerde daarbij vaak als smeer- en bindmiddel tijdens voorkomende hick-ups in het proces.”Lugies waardeert de  regievoering van Fooq als intermediair: “Plantein staat voor ‘persoonlijk’ in de zorg, ik heb een plezierige aansluiting ervaren in de persoonlijke benadering van Fooq.” Lugies kijkt terug op een constructieve samenwerking en is zeer content met het behaalde resultaat.

Deel dit artikel op:

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren.

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.