Start nieuwbouw Theresia Joure

Na jaren van praten, plannen maken, procedures etc. is de sloop van het verouderde verzorgingshuis St. Theresia een feit. Op dezelfde plek zal nieuwbouw gerealiseerd worden. Daarmee is een mijlpaal bereikt in het lange en complexe ontwikkeltraject dat al in 2006 met verkennende besprekingen is begonnen.

Het nieuwe Theresiacomplex voor huurder zorggroep Sint Maarten omvat in totaal ongeveer 18.500 m2 zorginfrastructuur en 52 intramurale zorgwoningen, waarvan 24 bestaan uit groepswoningen. Ook worden voor hun nog 35 extramurale zorgwoningen gerealiseerd in een 3-tal losstaande appartementengebouwen. Op het terrein worden in een eveneens losstaand appartementengebouw ook nog 13 woningen gebouwd welke rechtstreeks door Accolade worden verhuurd aan senioren. De gebouwen staan in een parkachtige setting met een mooie, lange diagonale zichtas.

De oplevering van de bouw is gepland voor december 2013. Het projectmanagement wordt in opdracht van Accolade uitgevoerd door Fooq. Na oplevering is Joure een zeer eigentijds en duurzaam woon-/zorgcomplex rijker op steenworp afstand van het centrum.

Deel dit artikel op:

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren.