Referenties Súdwest Fryslân start bouwrijp maken Furmerusstraat in Sneek

De gemeente Súdwest Fryslân start in september met het woon- en bouwrijp maken van de grond aan de Furmerusstraat in Sneek. De bedoeling is dat Accolade er 32 woningen gaat bouwen. Fooq regelde met Hebly Theunissen Architecten in Delft het ontwerp.

Al vanaf het begin heeft Accolade Fooq aangesteld om het project te begeleiden. Aanvankelijk leek het nog om renovatie te gaan, maar uiteindelijk werd gekozen voor sloop van de Blauwe Flat (2012) en nieuwbouw. Naast de 32 nieuwe grondgebonden woningen, bevat het plan ook de bouw van een toren. Accolade geeft nu alle prioriteit aan de 32 woningen.

Kabels en leidingen

“Als gemeente hebben wij Accolade een stedenbouwkundig kader meegegeven”, vertelt Martijn Koekkoek, projectleider en vastgoedadviseur bij Súdwest Fryslân. “Hoe dat concreet wordt ingevuld, is aan Accolade. In september beginnen wij met de aanpak van de kabels, leidingen en rioleringsbuizen. Wat er ligt, moet weg of worden verlegd. Ook de bio-leiding die jaren geleden daar is neergelegd, verdwijnt. Wij gaan er vanuit dat vervolgens Accolade in het eerste kwartaal van 2017 met de bouw kan beginnen.”

ISV-subsidie

In april kreeg het project 300.000 Euro subsidie toegewezen uit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwingen (ISV). “Het was één van de drie trajecten die naast elkaar opliepen”, vertelt Koekkoek. “De planvorming rondom de woningen, de aanleg van de openbare ruimte en de subsidieaanvraag. Alle drie namen ze veel tijd in beslag en waren ze bovendien onderling afhankelijk van elkaar. Je weet immers nooit zeker of je de subsidie ook daadwerkelijk krijgt. Toen wij in april de schikking ontvingen, konden wij echt verder.”

De bedoeling is dat de Furmerusstraat straks een groene parkachtige buurt wordt. De woningen krijgen aan de zijde van de openbare ruimte een gevel van twee bouwlagen. Samen vormen die een duidelijke eenheid, waarbij elke individuele woning wel herkenbaar is.

Projectcoördinatie

Fooq coördineert dit alles voor Accolade. “Zo hebben wij regelmatig contact over de planningen met hen, hebben wij gezamenlijk ook de financiële afstemming ten aanzien van de overdracht van de grond geregeld en worden wij op de hoogte gehouden over de plannen rondom de woningen”, zet Koekkoek uiteen. “Ook bij het wijzigen van het bestemmingsplan waren zij nauw betrokken. Wij gaan ervan uit dat die in september er definitief door is. Dan kunnen wij dus beginnen. Daarna zijn zij aan zet met de bouw van de woningen en uiteindelijk , ik verwacht ongeveer een half jaar na de start van de bouw, leggen wij de openbare ruimte aan.”

Gerelateerde artikelen
Voorbereiding Blauwe Flat-locatie in volle gang
Spectaculaire sloop Furmerusflat

Deel dit artikel op:

Een reactie op “Súdwest Fryslân start bouwrijp maken Furmerusstraat in Sneek”

 1. Goedemorgen,
  Ik ben buurtbewoner van het terrein van de blauwe flat in Sneek.
  Nu vraag ik mij af als bewoner van dat gebied waarom ik totaal geen mededelingen krijg over aankomende werkzaamheden.
  Vorig jaar rammelden om de zoveel tijd de kopjes op de tafel vanwege alle zandauto’s. Nu zijn ze weer bezig om grond te verwijderen, weer overlast van grote auto’s zonder dat we weten hoe lang het ongeveer gaat duren.
  Wat staat ons nog allemaal te wachten?
  Ooit hebben we van Accolade een briefje gehad met het ontwerpplan erop, dat was alles.
  Straks nog heipalen de grond in?
  Hopelijk krijg ik een reactie van uw kant.
  Mijn adres is Jancko Douwamastraat 47.

  Groet Tineke van der Kooi

Reacties

Meer impressies van dit project

Extra informatie