Van Alckmaer schakelt Fooq in voor sloop

Fooq heeft een nieuwe klant: Van Alckmaer voor Wonen in Alkmaar. Voor de woningcorporatie pakt Fooq het sloopproject van negen huurwoningen aan de Uitenboschstraat in Alkmaar op. Zowel voor de aanbesteding als het toezicht tijdens de sloop heeft Van Alckmaer Fooq ingeschakeld.

De uitdaging zit met name in de strakke planning. Als de huidige huurders uiterlijk 1 maart naar hun wisselwoning zijn verhuisd, moet alles zo snel mogelijk worden gesloopt. Van Alckmaer wil meteen daarna beginnen met de bouw van conceptwoningen op de vrijgekomen locatie. Aan Fooq de opdracht om op korte termijn de sloop te organiseren.

Asbestinventarisatie

Vanuit Fooq is projectleider Willem Bootsma gestart met een asbestinventarisatie en het opstellen van een sloopbestek op maat. Vervolgens zijn drie aannemers gevraagd uiterlijk 20 februari hun prijs te geven. Het winnende sloopbedrijf Beelen Sloopwerken B.V. uit Harderwijk heeft inmiddels opdracht gekregen. Willem Bootsma ziet er de komende weken op toe dat de sloop binnen de planning en conform het bestek wordt uitgevoerd .

Samenwerking uitbouwen

Fooq en Van Alckmaer zijn geen onbekenden voor elkaar. Na een presentatie over de duurzaamheidsversnellers van Fooq was er regelmatig contact, onder meer ook over Design & Build. Fooq hoopt dan ook de samenwerking met Van Alckmaer op basis van dit concrete project verder uit te bouwen tot een duurzame klantrelatie.

Meer informatie: Willem Bootsma of Enno Feenstra

Gerelateerde artikelen
Sloop woningen met asbest in Assen
Sloop gymzaal nieuwe stap realisatie Kulturhûs
Sloopwerkzaamheden Mildam tweede fase
Complex slooptraject Tynaarlo afgerond

Deel dit artikel op:

Reacties