De Veste wil aannemers verleiden

Door verduurzamingstrajecten te clusteren wil De Veste aannemers verleiden het werk voor de corporatie op zich te nemen. Voor het vermarkten van de in totaal 881 woningen heeft ze Fooq in de arm genomen.

“De Veste merkt namelijk net als vele andere corporaties dat het in de huidige economische tijden steeds moeilijker is aannemers te vinden die een project van een paar woningen willen isoleren”, zet Oscar Haffmans uiteen, die vanuit Fooq het project begeleidt. “Tegelijkertijd merken wij allemaal dat de prijzen ook nog eens stijgen.”

Toch is Fooq en ook De Veste overtuigd dat aannemers ook nu nog altijd graag langdurige en grote projecten in de portefeuille willen halen. Oscar: “Door hen dus nu een groot aantal woningen voor te houden, hoopt De Veste hen te verleiden.”

Fooq gaat De Veste begeleiden in het vermarkten van dit project. De verwachting is dat dit jaar gestart wordt met ongeveer de helft van de woningen. Ook met het oog op de STEP-mogelijkheden, die De Veste optimaal wil benutten. “Zij wil namelijk geen huurverhoging doorrekenen aan haar huurders”, vervolgt Oscar. “In 2019 willen wij al met de andere helft beginnen, zodat wij ook daarmee nog in aanmerking komen voor STEP.”

Gerelateerde artikelen

De Veste maakt volgende stap in verduurzaming
“STEP – Vraag altijd energielabel A aan”
Fooq versnelt EPA-proces voor binnenhalen STEP
Niet elke NOM-woning is BENG-proof
Pas EPV alleen bij nieuwbouw toe

 

 

Deel dit artikel op:

Reacties