Referenties Wijkvernieuwing Bloemenbuurt Heerenveen in volle gang

Veel woningcorporaties pakken hun woningbezit in de naoorlogse woonwijken aan met grootschalige wijkvernieuwingsprojecten. Ook woningcorporatie Accolade investeert volop in het vernieuwen van haar bezit op diverse locaties in Friesland, waaronder de Bloemenbuurt in Heerenveen. Fooq is verantwoordelijk voor het projectmanagement van deze wijkvernieuwingstrajecten.

In de Bloemenbuurt in Heerenveen zijn 106 duplexwoningen gesloopt waarvoor 42 huurwoningen en 14 koopwoningen in de plaats komen. Sipma architecten heeft woningen ontworpen die qua uitstraling perfect passen in de rest van de buurt en die zorgen voor een gevarieerd aanbod. Voor diverse doelgroepen zijn er vier verschillende woningtypen. Rondom het rozenveld ontstaat zo een nieuw kloppend hart van de wijk.

Accolade heeft de expertise van Fooq ingehuurd voor het begeleiden van het totale proces van deze wijkvernieuwing. Waaronder planvorming, het begeleiden van het ontwerpproces en de sloop van de bestaande woningen. Ook ziet Fooq tijdens de bouw er op toe dat planning en de beschikbare budgetten worden gewaarborgd voor Accolade.

De bouw is onlangs gestart en de planning is dat aannemer Nijhuis eind 2013 de 42 huurwoningen oplevert. Een snel en efficiënt bouwproces is mogelijk door de keuze voor prefab betoncasco’s. Alle huurwoningen zijn door Accolade toegewezen en een aantal koopwoningen zijn verkocht. De bouw van de koopwoningen start als het voorverkooppercentage is behaald.

Deel dit artikel op:

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren.

Meer impressies van dit project

Extra informatie

Er is geen extra informatie beschikbaar.