Referenties Woningbouwvereniging Anna Paulowna versnelt plaatsing zonnepanelen met digitaal aanbod

Alles staat klaar voor de 323 huurders van Woningbouwvereniging Anna Paulowna die de komende maand het aanbod krijgen zonnepanelen op hun huis te plaatsen. Zij moeten alleen nog inloggen op hun persoonlijke webpage. Eens met het aanbod dat de woningcorporatie met Tautus doet? Dan kunnen ze digitaal een ‘go’ geven. Rest nog twee weken bedenktijd, waarna al snel een telefoontje volgt van Tautus: wanneer kunnen wij komen?

Ervaring Zonnig Limburg

“Met ons eerste grote project, Zonnig Limburg, hebben wij al veel ervaring op kunnen doen met deze werkwijze”, vertelt senior projectmanager Oscar Haffmans van Fooq. “Veel communicatie met de bewoners loopt nu via internet. Op hun persoonlijke pagina vinden zij alle informatie over hun eigen situatie, zoals:

  • Om welke zonnepanelen gaat het?
  • Wat is de helling van het dak?
  • Welke prijzen horen erbij?
  • Welke korting ontvang ik?

“Alle papieren kunnen zij raadplegen. Wie akkoord is, kan het digitaal ondertekenen”, vervolgt Haffmans. “Bij wet is het zo geregeld dat zij nog altijd twee weken bedenktijd hebben. Daarna kunnen wij de plaatsing meteen inplannen. Het kan dus heel snel gaan en eigenlijk verwachten wij ook in december al de eerste panelen te plaatsen.”

 Externe financiering

Deze vereenvoudigde aanpak én de mogelijkheid tot externe financiering, waren voor Woningbouwvereniging Anna Paulowna reden voor het programma van duurzaamheidversnellers van Tautus te gaan. “Zij kiezen nadrukkelijk voor totaal ontzorging”, weet Haffmans. “Maar wat weer aardig is aan dit project, is dat deze woningcorporatie ervoor kiest de inning van de huur op de zonnepanelen zelf te doen. Dat kan Tautus ook voor hen doen, maar zij willen het zelf doen, zodat ze nog goedkoper uitkomen. Ze willen het zo voordelig mogelijk maken voor de huurders.”

Prijs per woning

Zo wordt volgens Haffmans elk contract altijd weer aangepast aan de lokale partij. De één pakt het volledige pakket van Tautus, de ander elementen ervan. In het geval van Woningbouwvereniging Anna Paulowna ligt er nu een contract wat in aantal woningen eenvoudig kan worden uitgebreid. “De communicatie naar de bewoners toe, inclusief de informatieavonden over de zonnepanelen, pakken we samen met Woningbouwvereniging Anna Paulowna op”, vertelt Haffmans. “Dat betekent dat zij een heel zuivere prijs per woning hebben liggen, waarbij het eigenlijk niet meer uitmaakt als zij volgend jaar besluiten nog eens 100 extra huurders van hun woningen aan te schrijven. ”

 

Gerelateerde artikelen
Zonnig Limburg viert feest bij plaatsing eerste zonnepanelen
Hoe berekent u zonnepanelen door aan huurders?
Totaalontzorging Qua Wonen bij verduurzamen huurwoningen
Zonnepanelen voor iedereen?

Deel dit artikel op:

Reacties

Meer impressies van dit project

Extra informatie